Ιστορία

Η Οmega Pharma ιδρύθηκε το 1987, από δύο φαρμακοποιούς, στο Βέλγιο, όπου εδρεύει μέχρι και σήμερα (πόλη Νάζαρετ). Η Omega Pharma Hellas ξεκίνησε τη δραστηριότητά της τον Ιανουάριο του 2003 και είναι μέλος του πολυεθνικού ομίλου. Το 2015 η Omega Pharma  εξαγοράστηκε από την Perrigo Company Plc.


Η μεγάλη γκάμα της διαθέτει επιτυχημένα προϊόντα τα οποία έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά που τα διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό : Physiomer, Clinofar, Paranix, Lactacyd, XL-S Medical, Fenivir, Predictor, Plac Away, Milk of Magnesia και  πολλά άλλα, τα οποία έχουν κερδίσει την προτίμηση και την εμπιστοσύνη όχι μόνο των επαγγελματιών υγείας, αλλά και των καταναλωτών.

H Perrigo ιδρύθηκε το 1887 από τον Luther Perrigo ο οποίος είχε την ιδέα να συσκευάσει και να διανείμει πατενταρισμένα φάρμακα και οικιακά αντικείμενα για καταστήματα της χώρας.

Η Perrigo άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της στο Allegan του Michigan το 1921 και υπέγραψε με τον πρώτο μεγάλο πελάτη ιδιωτικής ετικέτας στα μέσα της δεκαετίας του 1930, ανοίγοντας το δρόμο για τη μετατροπή της από έναν ανασυσκευαστή “οικιακών” φαρμάκων σε έναν κατασκευαστή προσιτών προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης . Αυτή η αλλαγή στρατηγικής κατεύθυνσης οδήγησε στην ανάπτυξη της Perrigo τις επόμενες δεκαετίες και έγινε το θεμέλιο για την αποστολή της Εταιρείας σήμερα.

Η Εταιρεία συνέχισε την εγχώρια ανάπτυξή της πριν δημιουργήσει ένα παγκόσμιο αποτύπωμα με εξαγορές στο Μεξικό, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και την Ινδία. Με την πάροδο των ετών, η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Luther Perrigo έχει αυξηθεί σε μέγεθος και πεδίο εφαρμογής για να γίνει ο κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής υγειονομικής περίθαλψης που αναπτύσσει, κατασκευάζει και διανέμει, μη συνταγογραφούμενα (OTC) και συνταγογραφούμενα φάρμακα (Rx), παρασκευάσματα για βρέφη, διατροφικά προϊόντα, φαρμακευτικά συστατικά (API) και φαρμακευτικά και ιατρικά διαγνωστικά προϊόντα, έχοντας παραμείνει αληθινή στο όραμα του Luther να παρέχει οικονομικά προσιτά προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης στους καταναλωτές της παγκοσμίως.

Το 2015, η Perrigo ολοκλήρωσε την εξαγορά της βελγικής Εταιρείας Omega Pharma NV, μιας από τις μεγαλύτερες OTC HealthCare εταιρείες στην Ευρώπη. Αυτή η προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο Perrigo προσέθεσε μια πανευρωπαϊκή οργάνωση με επίκεντρο την παροχή υψηλής ποιότητας επώνυμων προϊόντων OTC σε καταναλωτές σε 35 χώρες.

HEALTH TOOLS